Toplica Drvo
Ћирилица | Latinica | English | Deutsch
 
Прозори  
 
Појмови и класификација  
 
Утицаји и заштита  
 
Захтеви које прозор треба да испуни  
 
Дрвени прозори  
 
Прозори од алуминијумских профила  
 
Комбинација дрвених и алуминијумских профила  
 
Прозори од ПВЦ профила  
 
Поређења основних материјала  
 
Балконска и кућна врата  
Унутрашња врата  
 
Појмови и класификација  
 
Заштита од провала  
 
Заштита од буке  
 
Заштита од дима и зрачења  
 
Пројектовање  
Резана грађа  
Насловна Kаталог ПроизводиКонфигураторРеференцеОгласиКонтакт
Производи
 
> Производни програм
 
 

Фабрика за производњу столарије предузећа “ТОПЛИЦА ДРВО” налази се у Трстенику, на преко 4000м2, и конципирана је на производне погоне. Погон обраде дрвета, погон за производњу алуминијумске столарије, погон за производњу столарије од ПВЦ профила и погон за резање плоча и израду ентеријера, у технолошком смислу су засебне јединице, али довољно флексибилне да истовременим и комбинованим радом испуне сваки постављен захтев. Поред наведених технологија; обраде дрвета, метала и ПВЦ-а, поседујемо и осталу опрему која нам омогућава финализацију широког спектра производа.

Дрвена столарија

Потпуно заокружен циклус обраде дрвета омогућен је у технолошком смислу развојем примарне прераде дрвета и пуштањем у рад пилане и парионице у Куршумлији. Сопствени капацитети за сушење резане грађе, аутоматизована линија за дужинско и ширинско настављање масива, обрадни центар за производњу прозора и врата, линију за кројење плоча, погон комбинованих преса за ламелирање и фурнирање, линије за површинску обраду са коморама за фарбање и лакирање, су најважнији сегменти у проиводњи и обради дрвета. Дрвена столарија се производи од ламелираног дрвета, храста, смрче, јеле, јасена, трешње, као и од егзота по посебним захтевима.

Столарија дрво-алуминијум и алуминијум-дрво

Ексклузивитет наше производње представља столарија која се производи у две комбинације. Комбинација дрво-алуминијум је све заступљенија варијанта фасадне столарије на нашем тржишту. Основни конструктивни материјал прозора је дрво (храста, смрче, јеле, егзота и других врста), са спољашње стране обложен наменским алуминијумским профилима који дају трајност столарији и чине је отпорнијом на утицај атмосферилија.

 

 

Дрвени профил даје прозору топлину, масивност и савршено уклапање у ентеријер простора. Комбинација алуминијум – дрво је такође ексклузивнија варијанта фасадне столарије. Основни конструктивни материјал прозора је алуминијумски профил са термопрекидом, који је са унутрашње стране обложен дрвеним профилима (храст, јасен, екзоте и др.) Избор површинске обраде алуминијума и дрвета је према тон картама.

Алуминијумска столарија

Алуминијумску столарију производимо од домаћих ал-профила са термо-прекидом и без термопрекида (Нисал), као и од увозних профила. Површинска обрада профила, елоксажа и пластификација се раде према тон картама. Савремена линија за обраду алуминијума обезбеђује квалитетне спојеве, правилност реза и висок квалитет производа.

ПВЦ столарија
 
ПВЦ столарију производимо од трокоморних и петокоморних профила са челичним ојачањем. У производном програму су домаћи и увозни ПВЦ профили. Савремена опрема у производњи нам омогућава висок квалитет реза, правилну геометрију спојева и статички стабилне и чврсте производе. Гаранције са еколошког аспекта дају произвођачи ПВЦ профила.